Rehn + Löf = Lehnröf

Familjen Lehnröfs Äventyr

Inskolning dag IV augusti 24, 2012

Filed under: Uncategorized — lehnroef @ 12:07

Nord-Koreas senaste diktator heter ju Kim Jung Un. Därför kallar vi vår son, när han har några av sina o-vackraste stunder, för Kim Jung Uno.

Den här veckan börjar ju Kim Jung Uno på ett nytt dagis. Tredagarsinskolningen är nu inne på sin fjärde dag och hur det blir nästa vecka vet vi inte ännu. Förmodligen är Uno på dagis, men mycket korta dagar. De två heltidsarbetande föräldrarna är inte överlyckliga. Men vad kan man göra? Huvudsaken är att han kommer in på ett bra sätt och trivs med sina nya kompisar.

Kim Jung-Uno trivs redan på ”mitt annan dagis”, som han säger. Men personal, lokaler och vissa rutiner är så klart nya för honom. Och VARFÖR ska man behöva sätta sig och ha sångsamling i ett visst rum när man istället skulle kunna bygga med lego i ett annat?

Idag är Kim Jung-Uno själv på dagis för första gången. Lämnades 9.30 och ska hämtas 13.30. Och i morse verkade det som att jag hade fått honom att förstå vad det handlade om. När Uno kom till förskolan tittade han på en av sina lärare och sa:

– Mamma ska gå till jobbet. Jag ska va’ här själv.

– Just det, svarade Elin. Vad vill du ha och leka med?

– En brandbil.

Då kunde jag säga hej då och gå därifrån. Den smidigaste dagislämningen på länge. Och än så länge har ingen ringt efter mig.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s